Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
12.12.14: Orkla Food Ingredients (OFI) har, gennem det helejede datterselskab KåKå AB, indgået aftale om at købe 67 procent af det finske selskab Condite Oy. Det meddeler den norske Orkla-koncern her til morgen.
Læs mere
11.12.14: Den danske fødevareindustri investerer fortsat i ny produktion og ny teknologi - men investeringerne går i høj grad uden om Danmark. Samtidig investerer udenlandske virksomheder langt mindre herhjemme, end vi investerer i udlandet.
10.12.14: Danske virksomheder eksporterede økologiske fødevarer for 1.533 mio. kroner i 2013, hvilket er en fordobling siden 2009 og en stigning på 31 procent fra 2012 til 2013. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Hos Landbrug & Fødevarer noterer man, at dansk økologi er brudt igennem i udlandet, og i Økologisk Landsforening forventer man, at den positive udvikling fortsætter, og at eksporten af dansk økologi dermed vil indfri det officielle 2020-mål om to mia. kroner fire-fem år før tid.
10.12.14: Som den første kæde i Danmark har Irma indledt et tæt samarbejde med Madkulturen i Roskilde om en ny uddannelse, der skal gøre medarbejdere til bedre rådgivere om god mad. Uddannelsen, der kaldes ”Kulinarisk Kørekort”, vil blive gennemført af medarbejdere fra alle 80 Irma-butikker.
12.12.14: Betyder det virkelig noget, om en reje kommer fra varmt eller koldt vand, om den er opdrættet eller fanget vildt, og siger størrelsen noget om kvaliteten? Det er ifølge Royal Greenland nogle af de spørgsmål, som forbrugerne stiller, fordi de ikke altid er i stand til at skelne. Og derfor er der også behov for at uddanne forbrugere i forskellene mellem arterne, samt hvorledes de anvendes i køkkenet, mener virksomheden.
11.12.14: Fødevarestyrelsen anbefaler nu gravide, ammende, kvinder der forsøger at blive gravide og børn helt at droppe frisk tun. For nogle af disse grupper kan det dog være ok at spise op til én dåse tun om ugen.
12.12.14: Snacks eller mellemmåltider, der er sunde, velsmagende og lette at forbruge må ifølge Arla Foods Ingredients forventes at komme til at forme fremtiden for, hvordan folk spiser og drikker.
12.12.14: Britiske Baker Perkins har udviklet et nyt system til at skifte farver på ekstruderede cerealier og snacks, der skal blandes i færdige pakninger. Den såkaldte "Spectrum"-teknik skal samtidig udvide virksomhedens ekstruderingskapacitet og reducere produktionsomkostningerne, idet den muliggør skift mellem farvevariationer af et ekstruderet produkt, der kan foretages under kørende produktion med minimalt spild.
10.12.14: Hos leverpostejsgiganten Stryhns arbejder man i disse dage i døgndrift for at kunne producere leverpostej nok til de julemadselskende danskere. Det betyder, at der ikke er tid til juleri i december hos Stryhns, og sidste år måtte julefrokosten sågar aflyses.